Leta i den här bloggen

fredag 22 oktober 2010

Inventering

Hej!

Såhär halvvägs i in terminen har vi börjat upptäck att en del böcker inte står där de ska plus att andra är helt spårlöst försvunna. För att få en översikt över "svinnet" samt passa på att städa i biblioteket, böcker samlar den del damm, har vi börjat inventera.
Det är inte det roligaste man kan göra i ett bibliotek men ibland måste det göra helt enkelt. Vi skriver ut långa listor med alla böcker under alla ämnen, därefter går vi runt och bockar av att boken står där den ska. Om boken inte står där den borde så lägger vi in den som försvunnen och därefter dubbelkollar vi att boken inte dyker upp någon annanstans.

Vi hoppas att alla på skolan tar sitt ansvar och ser till att registrera böckerna innan ni går ifrån biblioteket samt tänker på att alla böckerna som finns här, är hela skolans egendom. Därför tycker vi att det är tråkigt om det är en eller annan elev som snor böcker. Vi har självutlåning och är mycket liberala när det gäller att larmbågarna tjuter så vi hoppas att alla som använder biblioteket inte utnyttjar detta.

Nog om detta: nästa vecka så börjar Lisa att arbeta med Smip09 och deras projekt kring Krig och Fred (Pax et Bellum)

/ Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar