Leta i den här bloggen

tisdag 1 februari 2011

Efter jullov och innan sportlovet

Vi hade lovat att skriva i bloggen minst en gång i veckan för att hålla den uppdaterad. Nu har det av olika anledningar inte varit så och det beklagar vi djupt.

Av den anledningen så kanske inte alla vet att det har blivit ommöblerat i biblioteket, tyvärr lite försenat men ändå. Vi har försökt skapa mer studieplatser och några fler hyllmeter så att vi kan växa lite till och inte behöva magasinera. Många nya böcker kom under jullovet och vi ska även skriva några recensioner. Vi har även fått in två nya databaser, ni hittar länkarna under rosnet och bibliotekets site.

EBSCO, har vi haft tidigare men det abonnemanget blev uppsagt och nu har vi ett eget. Det är en stor allmän databas med tidskrifter om fotboll till genteknik och allt däremellan. Just nu fungerar inte länken till och från men vi hoppas att det ordnar sig efter hand.

Gale Science in Context är en naturvetenskaplig databas, med fokus på forskning. Det finns erkända referensverk, artiklar från de stora tidningarna som Nature, nyheter och andra typer av material. Det krävs ett lösenord för åtkomst och det får man i biblioteket.

/ Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar