Leta i den här bloggen

torsdag 7 oktober 2010

Litteraturtips

Under den senaste tiden har det varit en del arbete kring litteratur. Klasser ska läsa i olika ämnen, projekt som Öppna ditt fönster har dragit igång och så idag tillkännagavs nobelpristagaren i litteratur. Det blev Marios Vargas Llosa, en peruansk författare.
Slobodan är nöjd men inte till 100%. Han tycker att Bob Dylan borde vinna priset. Men förutom Llosa så kommer här några andra tips att ta tag i under hösten:

Själens Ljuvliga Längtan/Her Fearfull Symmetry av Audrey Niffenegger
Ett tvillingpar har ärvt en lägenhet i London efter sin moster som har avlidit. Villkoren är dock lite märkliga: tvillingarna måste bo där i ett år och deras föräldrar får inte sätta foten i lägenheten då förlorar dem arvet. Tvillingarna flyttar till London och försöker vänja sig vid deras nya tillvaro men det är inte helt lätt eftersom grannarna är lite udda samt att det börjar hända mystiska saker i lägenheten.

Svantjuvarna/ The Swan Thieves av Elizabeth Kostova
En konstnär attackerar en tavla på ett museum och bestämmer sig därefter för att inte tala mer och bara måla av en kvinna i olika poser. En psykolog blir inkopplad och blir alltför indragen i jakten på den mystiska kvinnan som hela tiden dyker upp i tavla efter tavla. Psykologens efterforskningen blir även en insikt för honom själv om hans eget liv.

Skjut Apelsinen av Mikael Niemi
En kille bestämmer sig för att han inte längre vill tillhöra den grå massan som kallas för idioterna på skolan och börjar provocera. Han hävdar själv att han har börjat se verkligheten som den är och att han är nyförlöst av insikter.

Alberte-triologin av Cora Sandal
Alberte växer upp i ett litet norskt fiskarsamhälle som inte har så mycket till övers för drömmare och folk som inte gör nytta för sig. Alberte kämpar med sig själv för att klara av att leva det livet men bestämmer sig till sist för att flytta till Paris och försöka förverkliga sig själv.

/ Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar